Dagbehandeling

Bij BasicME SGGZ begint jouw pad naar een leven vrij van verslaving. Verslaving is nooit een losstaand probleem. Het hangt samen met jouw functioneren op sociaal gebied, werk/daginvulling, leefstijl en jouw gedrag in het algemeen. Ook kan er sprake zijn van overige psychische problemen zoals depressie, angst of bijvoorbeeld AD(H)D. We onderzoeken samen met jou de patronen in je gedrag. Waar hangt de verslaving mee samen? Wat is de functie van jouw verslaving(en)? We kijken naar de patronen in jouw denken, in de omgang met anderen. We gaan het hebben over een gezonde leefstijl. Binnen de 2 en 3 daagse dagbehandeling is aandacht voor jouw verslaving en jouw onderliggende problematiek. Wij zijn er voor jou, om elke stap die je maakt te ondersteunen.

3-daagse programma

Het 3-daagse programma is bedoeld voor jou als je hulp nodig hebt bij het proces van acceptatie. We bieden extra aandacht voor het accepteren van het hebben van een verslaving en voor de onderliggende of bijkomende problematiek. Je beseft dat je gebruik of gedrag problematisch is en zoekt nog naar je conclusie hierover. Er zal voldoende aandacht zijn voor uitleg over het proces van verslaving en herstel. Daarnaast kijken we samen met jou naar andere zaken die eventueel spelen op verschillende andere levensgebieden.

2-daagse programma

Het 2-daagse programma is voor jou bedoeld als je al wat verder bent in het proces van herstel en een goed begrip hebt van je verslavingsprobleem. Je kent je probleem op het gebied van verslaving en bent bezig je leven hierop af te stemmen. Tijdens het programma concentreren we ons op het integreren van herstel in het dagelijks leven, het identificeren van belemmerende gedragspatronen en het versterken van gedrag dat het herstel ondersteunt.

Intensieve dagbehandelingsprogramma’s

  • Persoonlijke- en groepsbehandeling: duik diep in zelfontdekking en ontwikkel de vaardigheden om de dagelijkse uitdagingen van het leven aan te gaan.

  • Medische zorg: vertrouw op ons multidisciplinair team om je te ondersteunen met je fysieke welzijn gedurende de meerdaagse dagbehandelingen.

  • Een ondersteunend netwerk: ontmoet en verbind met anderen die een soortgelijke reis doormaken in een empathische, ondersteunende omgeving.

Doelstellingen

Tijdens deze kortdurende, intensieve behandelingsdagen hebben we drie belangrijke doelstellingen:

  • Een veilige en bemoedigende ruimte creëren waar je herstelproces kan beginnen.

  • Praktische en emotionele strategieën bieden om met uitdagingen en triggers om te gaan.

  • Het bevorderen van inzicht, persoonlijke groei en zelfbewustzijn.

Samen op weg naar herstel. Jouw reis, jouw tempo. Zet vandaag nog de eerste stap naar een nieuwe manier van leven, zónder verslaving.

Neem contact op

Heb je nog vragen?
We helpen je graag!

Kunnen wij jou helpen?
Neem gerust contact met ons op!